O Društvu

Začetki gasilstva na Kalobju segajo v leto 1966, ko se je 31. marca pripetil največji požar v zgodovini Kalobja. V Kostrivnici pri Kladnikovih so zgorela tri gospodarska poslopja. Pri požaru so nam pomoč nudili člani Gasilskega društva Slivnica. Kljub zavzetemu gašenju je zgorelo devet govedi. Po treh že gorečih poslopjih so rešili dva stanovanjska objekta in eno gospodarsko poslopje.

Požar je v krajanih vzbudil zelo velik strah, zato so na pobudo Jožeta Vodeba na Kalobju ustanovili prvo gasilsko trojko, ki je delovala pod okriljem Gasilskega društva Slivnica. Prvo motorno brizgalno in vso pripadajočo opremo so za lažji začetek podarili gasilci GD Slivnica.

Lastnih prostorov člani niso imeli, zato so se sprva namestili pri Jožetu Vodebu. Prvo trojko so sestavljali vodja in pobudnik Joože Vodeb, Ivan Romih in Franc Blatnik, ki so bili prva “kalobška” tekmovalna ekipa. Prvič so se udeležili tekmovanja v Slivnici in osvojili prvo mesto. Vse priprave in urjenja so potekala na domačiji Mihaela in Polone Pungaršek, kjer je stanoval Jože Vodeb.