Prazniki

FLORJANOVO NA KALOBJU – 12.05.2019

Gasilci na Kalobju smo to nedeljo počastili svetega Florjana, zavetnika gasilcev z že tradicionalno gasilsko mašo z namenom, da nas naš zavetnik tudi v letošnjem letu obvaruje ognja. To je bila že 28. gasilska maša na Kalobju.

V soboto smo članice očistile cerkev, poskrbele za njeno okrasitev in tako za lepo nedeljsko vzdušje. Zbor gasilcev je bil v nedeljo 12. maja ob 10. uri pred gasilskim domom v paradnih in delovnih oblekah.

Kljub napovedanemu slabemu vremenu so oblaki le uspeli zadržati svoje kaplje dežja in tako privabiti okrog 50 gasilcev, da smo skupaj počastili sv. Florijana.

Poveljnik društva Dejan Hribernik je postrojil gasilce in pozdravil vse udeležene domače člane kot tudi člane pobratenega društva PGD Brezje.

Nato je sprevod gasilcev slovesno odšel v Marijino cerkev, kjer sta gasilce pričakala domači župnik g. Peter Orešnik ter župnik s Svetega Jožefa v Celju z ministranti.

Pri darovanju so sodelovali tudi najmlajši člani, ki so tako na oltar prinesli vodo, cvet in kipec sv. Florijana.

Po darovani sv. Maši je sprevod gasilcev odšel proti gasilskemu domu, kjer smo se vsi gasilci nastavili spretnemu fotografu za spominsko obeležje tega dne.

Nato smo se v prostorih gasilskega doma malo pogreli in okrepčali z jedačo in pijačo. Sledil je klepet ob kavici, nato je vsakdo odšel kljub maju v objem toplega domačega zavetja.

Prispevek je pripravila: Ana Belina

Galerija: