Tekmovanja

Odlični rezultati naših mladih gasilcev na kvizu gasilske mladine – 9. marec 2019

Letošnji kviz gasilske mladine je potekal v prostorih PGD Dramlje. Iz našega PGD Kalobje so sodelovale štiri tričlanske ekipe v kategorijah pionirji (7–11 let), mladinci (12–16 let) in pripravniki (16–18 let). Vse štiri skupine je usposabljala in vodila članica Mateja Mlaker.

Pionirji

V kategoriji pionirjev je tekmovalo štirinajst ekip. Iz našega društva PGD Kalobje je tekmovala ena ekipa v sestavi Vita Zupanc, Neja Brečko in Neža Kovač. Naši najmlajši gasilci so osvojili zlato 1. mesto. Tričlanske ekipe so se med seboj pomerile v gasilskem kvizu, kjer so odgovarjali na vprašanja v zvezi z gasilsko tematiko, iskali skrite besede, se pomerili v vezanju vozlov in se preizkusili v gasilski spretnosti.

Mladinci

V tej kategoriji je tekmovalo osemnajst ekip. Iz našega društva PGD Kalobje sta tekmovali dve ekipi v sestavi Marcel Šuster, Miha Čavš, Anže Romih, ki so dosegli enajsto mesto ter Alen Mlaker, Alina Firant in Gaja Zupanc, ki so dosegli odlično četrto mesto. Tekmovalna vsebina je bila podobna kot pri pionirjih, vendar so pri vezanju vozlov in spretnosti imeli malce težjo nalogo, saj so morali vozel, ki ga bodo vezali in številko tekmovalne proge izžrebati tik pred začetkom discipline.

Pripravniki

V kategoriji pripravniki je sodelovalo osem ekip. Iz našega društva PGD Kalobje je tekmovala ena ekipa v sestavi Tjaša Močnik, Erik Brečko in Anej Belina. Dosegli so odlično tretje mesto. Prav tako, kot pionirji in mladinci, so iskali besede in se pomerili v znanju gasilskega kviza tudi pripravniki. Tudi ti so izžrebali kdo bo navezoval gasilsko sekirico, enojno reševalno zanko in navezavo cevi z ročnikom z zasunom. Tudi njih je na koncu čakala še disciplina gasilske spretnosti.

Tekmovalni ekipi pionirjev in pripravnikov, ki sta dosegli 1. in 3. mesto sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo potekalo v nedeljo 17.3.2019 v Radečah.

Vsem našim mladim tekmovalcem se zahvaljujemo za sodelovanje in čestitamo za odlične rezultate . Zahvaljujemo se vsem staršem, ki so poskrbeli, da so mladi prihajali na vaje in se lahko udeležili tekmovanja. Zahvala gre tudi mentorici za mladino Mateji Mlaker za odlično mentorstvo in vsem, ki so sodelovali pri organizaciji in pripravah.

Z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Galerija