Obnove/Prenove/Sanacije

Prenova dvorane gasilskega doma PGD Kalobje 2019/2020

V društvu smo se odločili, da je potrebna ureditev dvorane v našem gasilskem domu. Z deli smo pričeli 14. novembra 2019, ko smo člani odstranili lesen strop v starejšem delu dvorane, demontirali stare luči in odstranili karnise, oglasno desko in nosila za slike.

Umaknili smo vse stole in zložili mize, da so lahko obrtniki pričeli z nivelacijo stropa. V novem delu dvorane je bilo strop potrebno spustiti za nekaj cm. V starem delu pa ojačati in izravnati. Izvedla se je tudi nova montaža električnih vodnikov. Sledila je namestitev suho montažnih plošč in delna obnova sanitarij.

Po teh delih smo člani na grobo počistili dvorano in jo pripravili za pleskarska dela. Ko so bile stene in strop že lepo prebeljene je sledila montaža novih luči in prezračevalnega sistema.

V soboto, 11.1.2020, smo članice in člani že dopoldan pričeli s temeljitim čiščenjem dvorane in ostalih prostorov gasilskega doma. Namestile so se karnise, oglasna deska, razna nosila in nova omarica za prapor, pomila okna, tla mize, stoli in obesile zavese. V dvorani je bilo vse pripravljeno za občni zbor društva.

V okviru del je sodelovalo veliko število članic in članov ter več obrtnikov, večina iz Kalobškega okoliša.

V letošnjem letu je predvidena še obnova tal v dvorani in v kuhinji. S tem se bo zaključila obnova dvorane, ki že sedaj kaže svoj svetel in prijeten obraz. In je seveda velik ponos nas gasilcev iz PGD Kalobje.

Hvala vsem, ki so kakor koli sodelovali pri tem projektu obnove.

GALERIJA