Pohodi

Vsakoletni pohod krajanov po poteh krajevne skupnosti Kalobje – 12.5.2018

Na sončno soboto dopoldan smo se krajani in gostje zbrali pred gasilskim domom na Kalobju z namenom, da bi spoznali ali se spomnili poti, ki vodijo mimo domačij na vzhodnem delu krajevne skupnosti.

 

Veliko število pohodnikov in razigran živ žav najmlajših je nakazoval, da bo zanimivo in veselo. Po pozdravu in nagovoru predsednika KS Kalobje, Zdravka Hribernik, smo se podali na pot.

 

Seveda najprej navzdol proti jugu, potem malo navzgor in smo se že okrepčali s slanimi rogljički in pijačo. Nato pa hajd po poteh mimo polj, travnikov in skozi gozd. Srečali smo prve jurčke, pobrali kakšnega zajčka, pomenkovali o tem in onem, se spraševali kdo je tu doma in že smo bili v dolini pri Gradičevih.

Tu smo se odžejali in pot nadaljevali mimo domačije na Rtič in strmo po cesti do domačije Jagrovih, kjer so nas prijazno sprejeli in radodarno pogostili s hrano, pijačo in prvimi češnjami.

Nato nas je pot vodila še malo navzgor in smo prispeli do Šafranove gorce. Zopet smo bili pogoščeni s hrano, pijačo, pecivom, potico…Kako gostoljubni in dobri ljudje so vse povsod po Kalobju. In kam smo šli nato – strmo navzgor, vse nazaj do gasilskega doma. Na poti nas je spremljal gasilski kombi za primer, če bi se kdo utrudil ali postal žejen. Ko smo že prispeli in se posedli v gasilski dom nas je pozdravila ploha.

To nas ni nič motilo, bili smo pod streho, kjer smo malicali, odžejali, se družili, pogovarjali o prehojeni poti, gostoljubnosti krajanov in o tem, da se naslednje leto zopet zberemo.

Z gasilskim pozdravom Na pomoč!

Galerija:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja