Intervencije

Požar – Vodice pri Kalobju

Dne 23.2.2018 ob 18:23 smo dobili obvestilo, da je prišlo do požara delavnice in gospodarskega poslopja v Vodicah pri Kalobju.

Da nesreča nikoli ne počiva, se je še enkrat izkazalo ravno te dni, ko nam zima še kako kaže zobe.

Vsi, ki smo se odzvali na poziv, smo najprej pomislili »Kako pa priti do tja?«. Kmetija leži namreč na obrobju Kalobja, do katere vodi strma, ozka in v teh razmerah zelo težko dostopna cesta.

Zaradi takratnega sneženja in močnega vetra, nas je več pomislilo na neprevoznost ceste, zato je več klicev prejel podjetnik, ki skrbi za pluženje cest v tisti okolici, ta pa se je tudi interventno odzval.

Poleg aktiviranih PGD Kalobja in PGD Slivnice, smo dodatno aktivirali še najbližje društvo PGD Dobje, kateri so se hitro odzvali in smo z njimi tudi najprej prispeli do kraja nesreče.

Klicu na pomoč se je odzvalo 37 gasilcev s 6 vozili. Zaradi stanja ponesrečencev, smo aktivirali zdravnika ZD Šentjur in reševalce NMP Celje, ki so poškodovanca oskrbeli in jih odpeljali v nadaljnjo oskrbo v bolnišnico.

Ob prihodu na sam kraj nesreče je bilo zaradi izrednih snežnih razmer zelo malo prostora, zato smo se odločili zapreti dovozno pot, da omogočimo reševalcem neoviran dostop.

Požar je bil razmeroma hitro pod nadzorom saj sta hitro posredovanje in sneg preprečila širjenje na bližnjo hišo in hlev.

Iskrena hvala vsem članom društev za požrtvovalnost, pa tudi ostalim prisotnim, ki ste se držali naših navodil, da je lahko bila intervencija uspešna.

NA POMOČ!

Galerija:

Vir fotografij: PGD Kalobje in PGD Dobje

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja